Ovo je Srbija

U Pirotu, humanitarna akcija na gradskom trgu - prikupljanje sredstava za lečenje trinaestogodišnjeg Nemanje Cvetkovića. Da pomognu, frizeri su naoštrili makaze a neumorne mame Piroćanke iz istoimenog udruženja, spremile su pune tezge slatkiša za prodaju.

U Bečeju je u toku gradnja marine na Tisi, u okviru razvoja prekograničnih nautičkih destinacija u donjem delu reke Tise. Tim povodom će se održati i prezentacija projekta Prekogranične saradnje sa Mađarskom.

Olimpijski bazen u Lučanima sagrađen je 1952. godine, kada su u tadašnjoj SFRJ postojala samo još dva takva - u Beogradu i Zagrebu. Ove godine biće renoviran i opremljen najmodernijim sadržajima.

Pronalaženje majstora za bilo koju vrstu radova u kući često je mukotrpan proces. Potroši se mnogo vremena, a na kraju se često ispostavi da smo angažovali nekog ko i nije kvalifikovan za te radove ili popravke. Dvojica grafičkih dizajnera iz Vranja postavili su veb-sajt koji olakšava kontakt s majstorima u čitavoj Srbiji.

Majstor fotografije, Imre Sabo, zadužio je novinsku fotografiju ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije. Pred valjevskom publikom je kolekcija "Devedesete", koju čine ratne i socijalno angažovane fotografije.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević


 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]