Medijska mreža srpske dijaspore: Američki san

Boris Vukov je rođen u Beogradu 1971. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. U Ameriku je otišao 1992. godine i upisao studije psihologije na Texas Christian University . Diplomirao je 1996-e, a 1998. godine postao magistar Psihologije u oblasti Biološke psihologije, na državnom univerzitetu u San Diegu State, u Kaliforniji. Od 1998. do 2001. godine radi u VA Medical Center u Lahoji, Kalifornija učestvujući u istrazivanjima na polju Alchajmerove bolesti, Parkinsonove bolesti, šizofrenije, bipolarne bolesti i depresije. Od 2001 do 2004. godine radio je kao vanredni profesor psihologije na koledžima u San Diegu, a 2004. godine postajo i redovni professor Psihologije na Long Beach City College u Kaliforniji. Izdao je dva udžbenika, jedan iz opšte psihologije i jedan iz Biološke psihologije.

Pisanje naučno fantastičnih romana je njegov hobi. 2015. godine izdaje svoj prvi roman "Sledbenik morskih zvezda" u Srbiji, izdavačke kuće Biblioteka Radoje Domanović, u Topoli. U tom romanu se bavi dosezanjem unutrašnjeg deteta radi pročisćenja od negativnih sadržaja i postizanja nevinosti, lakoće postojanja, kreativnosti i radoznalosti.

Sledeći roman "Heliopolis" objavljuje u Prosvjeti u Beogradu.Boris je zamislio Heliopolis kao grad,  u kojem osoba može da poboljša svoj život  na svim nivoima (moralnom, duhovnom, kreativnom, društvenom, intelektualnom, emotivnom, zdravstvenom i fizičkom) time što je ispunjena velikom količinom pozitivne energije. Heliopolis predaje svoju energiju osobi tako što ona u tom gradu  uči da se zdravo hrani, bude dobar roditelj, da voli samu sebe, da ima samilost prema drugima, da se bavi meditacijama, da bude tolerantna prema različitim religijama, da poštuje druge entičke zajednice i kulture, da dosegne do unutrašnjeg deteta u sebi. Naletu pozitivne energije doprinose i masaže u Heliopolisu, džakuziji, teretane, bazeni, bogata vegetacija, koncerti žive muzike, plesne dvorane, komediografske performanse, kao i mnogobrojna umetnička dela poput skulptura i slika.

Sledeći roman, "Nad točkom istorije" (Beyond the Wheel of History) Boris izdaje 2018. godine u Americi, samostalno koristeći svoju izdavačku kuću Skalium, pod pseudonimom Iskar D’Abrel. U tom romanu autor smatra da demonsko zlo ne može biti pobeđeno, već jedino
transformisano u osobu koja je plemenita, koja se pokajala i želi dase iskupi. Ova transformacija je moguća, smatra Boris Vukov, samo  pod uslovom da se pripadnici različith religija ujedine u molitvi Svevišnjem biću da izvrši takvu jednu promenu.

Naredni roman  "Ona koja jesam"  (The One That I Am), Boris, takođe pod pseudonimim Iskar D’Abrel izdao je u Americi 2019. godine. U tom romanu bavi se temom značaja otkrivanja našeg sopstvenog životnog puta i misije, jer u suprotnom preti izgubljenost i otuđenost od samoga
sebe. Kroz sve njegove romane provlači se ista tema: promeniti sebe u bolje biće, da bi svet postao bolji. Takođe, svi njegovi romani prate životni put Niskale, koju je on zamislio kao duhovnog lidera planete
Zemlje u budućnosti.

Autor emisije, Dragan Rakonjac snimio je razgovor sa Borisom u njegovom domu u Irvinu, u Kaliforniji, gde on  opisuje svoj dolazak u Ameriku 1990-ih, studiranje i načine finansiranja svojih studija, dobijanje zelene karte, beneficije svog profesorskog zanimanja i odnossa studentima. Borisovi saveti o tome kako kultivisati pozitivno osećanje u sebi radi poboljsanja kvaliteta života, bude I pozitivna osećanja i optimizam gledaoca.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 Pošalji komentar
Kanal:
Odaberite kanal
 • RTS 1
 • RTS 2
 • RTS 3
 • RTS Svet
 • RTS HD
 • RTS Drama
 • RTS Život
 • RTS Kolo
 • RTS Trezor
 • RTS Muzika
 • RTS Poletarac
Tip emisije:
Odaberite emisiju
 • Sport
 • Serija
 • Info
 • Film
Ključna reč:
Učitavanje...

komentari

Go. Skot: Otkako sam na Tviteru, koža mi je postala tvrđa od sedla
Blic? Tramp tvitom otkrio položaj tajnog špijunskog satelita
Prosle godine nisu bili izbori Mali za RTS: Veće plate do kraja godine, povećanje penzija od 1. januara
Objekat Brnabić: Biće srušen objekat na Kopaoniku
Kome verovat? Brnabić: Biće srušen objekat na Kopaoniku
broj komentara 0 pošalji komentar