Magazin Srbija na vezi

Fond dijaspora za maticu obeležava 20 godina postojanja i humanitarnog rada, a formiran je još u vreme bombardovanja aprila 1999 godine. Prevashodna uloga Fonda bila je da finansijski pomogne izgradnju uništene infrastrukture i porodice poginulih. U godinama koje su usledile, Fond je pomagao narodne huhinje na Kosmetu, otklanjao posledice poplava. Gost emisije je jedan od osnivača Fonda i član Upravnog odbora prof. dr Milivoje Pavlović.

Fondacija Ana i Vlade Divac održala je u Čikagu donatorsko veče za prikupljanje sredstava za pomoć Tehnickoj školi u Vladičinom Hanu, čiji đaci su ostvarili izuzetne uspehe. Glavni gosti i domaćini bili su upravo Ana i Vlade, koji je tokom vikenda i zvanično ušao u legendu -  postao je član košarkaske Kuće slavnih. Iz Čikaga izveštava Aleksandar Žigić.

Srbi u Sloveniji dobili su krovnu organizaciju koja će objediniti sva aktivna srpska društva i udruženja. Koji su osnovni ciljevi Saveza u narednom periodu čućemo od novoizabranog predsednika Izvršnog odbora Marka Sladojevića. Iz Slovenije izveštava Milovan Terzić.

Muzički gosti emisije su umetnički rukovodilac Beogradskog diksilend orkestra Vladimir Racković i ansambl Ratislav Blagojević i Gledanice.

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar