Srbija na vezi

Više tema u večerašnjoj emisiji

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu pokrenula je dva nova projekta - "pOSSIbiliti" i "Mladi u pokretu" koji imaju za cilj da redukuju odliv mozgova među srpskim studentima koji studiraju u inostranstvu kao i da stimulišu saradnju i dugoročni povratak u Srbiju. O ovome, ali i o letnjoj OSSIlaciji održanoj početkom avgusta, u emisiji će govoriti predsednik OSSI Aleksandar Ljubomirović.

Izložba Muzeja Jugoslavije "Tito u Africi - slike solidarnosti" otvorena je u Muzeju Vende u Los Anđelesu ( specijalizovanom za teme hladnog rata) i trajaće do 20. oktobra. Fotografije koje su kustosi odabrali, beleže Titove susrete sa značajnim istorijskim ličnostima, među kojima su i car Hajle Selasije, egipatski predsednik Naser i prvi premijer i predsednik Gane Kvame Nkruma. Izložba je sa velikim uspehom gostovala prošle godine u Muzeju Pit Rivers u Velikoj Britaniji. O ovome će govoriti  - Neda Knežević, direktor Muzeja Jugoslavije i kustos-istoričar Radovan Cukić, koautor izložbe.

Takođe, biće reči i o Panel diskusiji o davanjima iz dijaspore - Filantropija nema granica, koju je organizovala Fondacija "Ana i Vlade Divac", a koju je pratila Mirjana Nikolić.

Priču iz Grblja o Crkvi Svetog Đorđa, poslala je Violeta Aleksić, urednik švajcarskog Radija Krug.

Delegacija iz Vrnjačke banje posetila je Čikago i ovu atraktivnu srpsku turističku destinaciju predstavila je Amerikancima i članovima tamošnje srpske zajednice. Izveštava Aleksandar Žigić.

Urednik i voditelj Tanja Adamović
Realizacija Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar