Magazin Srbija na vezi

95. rođendan Radio Beograda i još...

U godini kada Radio Beograd proslavlja 95. rođendan sa radom počinju četiri radijska kanala na RTS Planeti koji su namenjeni svim generacijama na svim meridijanima. Pokretanje nove medijske usluge prati digitalizaciju Zvučnog arhiva Radio Beograda. Gost emisije Magazin Srbija na vezi je rukovodilac Službe medijskih usluga Radio Beograda Snežana Grujić.

Stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata bila je prilka da nas umetnici i filmski stvaraoci u svojim delima podsete na stradanje srpskog naroda s početka dvadesetog veka. Tako je i radnja filma "Kad narandža u Slance dođe" svojevrsni osvrt na ovu temu. Film će biti predstavljen u dijaspori uz podršku naših ljudi i Srpske pravoslavne crkve. Gost emisije scenarsta filma Milan Gobeljić.

Selo Jabukovac u opštini Negotin poznato je po veoma angažovanoj dijaspori iz Austrije. Srbi iz Beča organizovali su humanitarnu akciju u saradnji sa organizacijom  "Samariterbund", koja je, zajedno sa gradom Bečom, selu Jabukovac nedavno donirala jedno kompletno opremljeno ambulantno vozilo. Iz Beča se javlja Vera Marjanović.

Humanitarna organizacija „Za nevidljive heroje" iz Toronta je minule godine pomogla četiri porodice boraca sa kosmetskog ratišta. Prošlog vikenda su, pod sloganom „Rane su nam zajedničke“ organizovali novo donatorsko veče. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

U Melburnu je u crkvenoj opštini Sveti Arhiđakon Stefan u Kizbari, liturgijom, svečanom litijom i prigodnim kulturno-umetničkim programom, obeleženo osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 70 godina postojanja, rada i organizovanosti na Petom kontinentu. Prilog su pripremili Dragan Gavrilović i Mladen Krstić.

Muzički gosti emisije Danka Stoiljković i Žarko Dančuo.

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar