TV lica: Žarko Paspalj

Žarko Paspalj je tema svih medija ovih dana ne zbog košarkaške, već kao čovek koji nam je svima dao zadatak da radimo za opštu dobrobit.

Naime, košarkaška legenda je uz sve zdravstvene tegobe više od godinu dana posvetio sređivanju dvorišta i terena u kraju u kome živi kupujući bazene za komšijsku decu i opremajući prostor stolovima i stolicama za komšije, frižiderom punim pića dobrodošlice, a sve sa idejom da se komšije upoznaju i druže.

Svakog jutra od šest sati on sređuje i zaliva da bi drugima bilo lepo i uredno, stvarajući od zapuštenog igrališta između zgrada okruženje za uživanje.

Zbog toga je intervju sa Paspaljem počeo u ovom okruženju upravo pitanjem da li je neko od komšija pomogao. Diplomatskim odgovorom da pređemo na drugo pitanje, počeo je razgovor o prijateljima u košarkaškom svetu, o Gregu Popoviću koji ga je dočekao u Americi kao prvog igrača sa naših prostora, o tome kako je kao neko ko tada nije govorio engleski živeo sa Gregovom porodicom, o igračima koji su umesto njega naručivali hranu da kako kaže ne umre od gladi, o povratku kod Grega posle više od 20 godina i moždanom udaru koji se dogodio upravo tamo. Žarko Paspalj će gledaoce provesti kroz kuću u kojoj posebno mesto imaju muzički uređaji i ploče, od kojih neke od onih koje je spasao sa deponije, pokazaće nostalgičnu zbirku automobila koje čuva i pričaće o porodici koja mu je najvažnija.

Autor Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 0 pošalji komentar
TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]