Srbija na vezi

U martu 2018. godine, pri kabinetu premijerke RS, osnovan je Savet za kreativne industrije a koji je kreirao i deluje u okviru platforme "Srbija stvara". Posebna medijska kampanja nazvana je „kreativni ambasadori“ u okviru koje umetnici, naučnici, inovatori našeg porekla, a koji rade u prestižnim svetskim insitucijama, razbijaju stereotipe i stvaraju lepšu sliku Srbije.

O kreativnoj Srbiji, u studiju Srbije na vezi, govore Ana Ilić, savetnica premijerke za kreativne industrije i Slobodan Trkulja, jedan od kreativnih ambasadora.

Premijerom mjuzikla „Brodvejske vragolije" zvanično počinje jubilarna 70. sezona Pozorišta na Terazijama. Reditelj Nebojša Bradić, kome je ovo prva saradnja sa Pozorištem na Terazijama, kaže da će ovaj muzički komad doneti Brodvej u Beograd. Pred premijeru, reditelj Bradić, biće "na vezi" sa našim gledaocima.

2018. godina i prva poseta Srbiji, za Kristin Hilčenko bili su prekretnica u životu i karijeri. Kao biohemičar na Kembridž Institutu, došla je u Sombor, na poziv rođaka, da održi predavanje iz svoje oblasti. Grad Sombor i ljudi, ostavili su snažan utisak na ovu Francuskinju. Po povratku u London, pokrenula je Humanitarni fond Rejmond Nikolet sa jednim ciljem - da deci iz Srbije omogući bolje uslove za obrazovanje. Sa Kristin Hilčenko sreli smo se tokom njene nedavne posete Srbiji.

Urednici emisije Mirjana Nikolić i Boban Kovačević

Realizacija Ernestina Gligorijević

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar