Upitnik, nova 16. sezona

Uoči sastanka parlamentarnih stranaka u Skupštini Srbije, počinje nova, 16. sezona političke tok-šou emisije "Upitnik" a tema je upravo dijalog vlasti i opozicije oko izbornih uslova.

Poslaničke grupe dobile su poziv za učešće u Međustranačkom dijalogu i to uz posredovanje Evropskog parlamenta. U pismu Dejvida Makalistera predsednici Skupštine Maji Gojković, predlaže se da se dijalog vodi u skladu sa pravilom o poveljivosti, "Chatam House".

Kako bi to trebalo da izgleda dijalog pod lupom Evrope? Da li su vlast i opozicija korak bliže dogovoru oko izbornih uslova ili će deo opozicije ostati pri odluci o bojkotu? Kakve se promene mogu očekivati na političkoj sceni Srbije? Šta su doneli razgovori predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka?

Ovo su samo neka od pitanja za goste "Upitnika": Nebojšu Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova i predsednika Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Vlade Srbije, Zorana Lutovca, predsednika Demokratske stranke i predsedavajućeg Saveza za Srbiju i Milana Antonijevića, izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

Upitnik, 16. TV sezona - od 8. oktobra, RTS 1 utorkom u 21.30

broj komentara 0 pošalji komentar
Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]