S Tamarom u akciji

Akcija za porodicu Janjićijević, Ćuprija

Daliborka (32) je došla u Ćupriju posle završene osnovne škole kao izbeglica sa Kosova. Završila je srednju prehrambenu školu, u Ćurpiji je upoznala Miću (37) i vrlo brzo su se odlučili za zajednički život. Mića je veoma vredan i izuzetno dobar čovek. Iako je završio samo osnovnu školu. Rano je počeo da radi jer je ostao bez oca a majka Dragica (62) ima psihičke smetnje. Žive na porodičnom imanju u selu Jovac, u bizini Ćuprije.

Imaju kamenu kuću, na kojoj je Mićin otac počeo da kradi krov i staru kuću - straćaru, bez struje i vode, u kojoj spava Mićina majka. Voda je uvedena u kuću nedavno, otac porodice radi i po nekoliko poslova a zadužen je i za protivgradnu zaštitu u svom selu.

Bez obzrira na veoma tešku materijalnu situaciju, Daliborka i Mića imaju izuzetno skladan brak. Dobili su svoje dece Veljka (6) i Vanju (4). Dečak nažalost ima blage smetnje u razvoju ali je uprkos tome veoma dobro i veselo dete. Majka Daliborka ne može da ostavi decu svekrvi na čuvanje pa na smenu sa suprugom Mićom radi kao nadničar.

Imaju malu baštu u dvorištu da mogu da se prehrane, rade tokom čitavog leta da bi uštedeli za zimu. Žive u većoj kući, u prizemlju, nemaju kuhinju, Mića je nedavno osposobio kupatilo za osnovne potrebe, nema pravu kanalizaciju...

Uz pomoć lokalne samouprave, Tamarina ekipa je ranije počela građevinske pripreme na porodičnoj kući Janjićijevića. Srušili su sve nepotrebne objekte na parceli i započeli sa pripremama za doziđivanje sprata na porodičnoj kući.

Videćete kako se želja Mićinog oca ipak ostvarila. Zahvaljujući zajedničkom radu, svako od Janjićijevića je dobio svoj kutak pod jednim krovom, novu kuhinju i kupatilo. Dom ove porodice je doveden u stanje za potpuno adekvatan nov životni početak.

U novoj epizodi serijala "S Tamarom u akciji" koja je na programu u petak 11. oktobra, sa početkom u 21.00, videćete i prirodne lepote i zanimljivosti, kao i interesantne sudbine i neobične zanate ljudi koji žive u okolini Ćurpije.

broj komentara 0 pošalji komentar