Oko magazin: Od istorijskog Avnoja do tročlanog predsedništva preko Sremske Rače

Od letnjeg šaha Bakira i Vučića na Kalemegdanu, preko polemike Čovića i Bakira do danas: šta je isto, šta je drugačije

Tačno godinu dana prošlo je od izbora u Bosni i Hercegovini ali od svih izabranih organa na nivou Unije trenutno funkcioniše samo tročlano predsedništvo. Dodik, Džaferović i Komšić oko većine stvari ne mogu da se slože ali su se složili oko današnjeg zajedničkog dolaska u Srbiju. Prvi put u ovom sastavu ali to je treći put u poslednje četiri godine da sva trojica članova predsedništva dolaze u Beograd. Od letnjeg šaha Bakira i Vučića na Kalemegdanu, preko polemike Čovića i Bakira na konferenciji u palati Srbija do današnjeg susreta, šta je isto, šta je drugačije.

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Politika je suviše ozbiljna stvar da bismo je prepustili samo političarima. Ove rečenica Šarla De Gola aktuelnija je nego ikada i postala je moto mnogih, od Vladimira Zelenskog do Donalda Trampa. Između Ukrajine i Amerike mnogo je nepolitičara i komičara u politici; poslednji slučaj je Partija piva na izborima u Austriji, Pokret Pet zvezdica je i dalje najmoćnija stranka u vladi Italije a mi se i dalje sećamo Ljubiše Preletačevića Belog. O ovim, novim trendovima u politici govori priča Oko magazina.

U emisiji pogledajte priču o tome da li bi odluka Vrhovnog suda Španije o iskopavanju Franciska Franka mogla da se tiče grobova Ante Pavelića i Maksa Luburića.

Urednik emisije: Gorislav Papić 

broj komentara 0 pošalji komentar