Na veslu priča: Idealisao…

Darko Antović

Zašto je stvaralac neprijatelj svakog društvenog sistema koji smo uspeli da stvorimo? Koliko god doprineo razvoju duha njegov beleg, dar talenta, prokužen je. Zato što je iznad proseka? Zato što oseća i vidi šire? Zato što mu amovi teško pašu? Da li smo programirani za glinene golubove, večite robove svetskog carstva, nesvesne sopstvene duhovne vrednosti? Samo se nepismenima može vladati bez pogovora.

Darko Antović rođen je 1952. godine u Kotoru. Diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Redovni je profesor Univerziteta Crne Gore na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju na predmetu Južnoslovenska drama i pozorište. Od 2005. godine predsednik je Odbora za pozorišnu i filmsku umjetnost CANU (Crnogorske akademije nauka i umjetnosti). Autor je pet knjiga monografskog karaktera, stotinjak naučnih i stručnih radova i studija iz oblasti kulturnih delatnosti. Bio je organizator i učesnik više od četrdesetak naučnih skupova u zemlji i inostranstvu i saradnik više domaćih i stranih naučnih instituta. Autor je i koautor više filmova i televizijskih emisija, kao i radio emisija.

TREJLER: https://youtu.be/Ze9D7_aGknw

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komenenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijol: Davor Lakičević; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org, Matica Boke

Projekat podržali: Opština Herceg Novi
broj komentara 0 pošalji komentar