Srbija na vezi

U večerašnjoj emisiji, između ostalog, govorićemo o brojnim aktivnostima srpskih zajednica širom sveta.

U saradnji sa Udruženjem "Kultura ćirilice", u Etnografskom muzeju u Beogradu otvorena je Međunarodna izložba kaligrafije. Na izložbi će biti predstavljeni kaligrafski radovi umetnika iz 18 zemalja sa 4 kontinenta. Predstavljene kaligrafije prikazuju reči mudraca, stihove pesnika ispisane rukom umetnika, narodne mudrosti i besede filozofa. Izložbu prate i radionice na kojima gosti kaligrafi prikazati ljubiteljima slova svoj rad, tehniku i umetnički izraz perom, četkicom ili posebno načinjenim alatom.  O ovoj postavci ali i radu Udruženje "Kultura ćirilice" govorice Ivan Stratimirović, predsednik ovog Udruženja.

Povodom obelezavanja 800 godina Srpske pravoslavne crkve i 50 godina Srpske crkvene opštine u Berlinu, u ovom gradu je održana svečana akademija. Učestvovali su horovi obe berlinske crkve "Sveti Stefan Dečanski" i "Serafimi", učenici obe škole na srpskom jeziku i brojni umetnici iz Srbije.

Predstavnici 4 opštine u Srbiji i Ministarsrva zaštite životne sredine posetili su američki grad Milvoki. Cilj posete je bio da saznaju kako je grad rešio probleme sa preradom otpadnih voda i da li bi se nešto od tog iskustva moglo primeniti i u Srbiji.

Urednici emisije Tanja Adamović i Milena Vujović

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar