Kulturni dnevnik

Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom "Zoran peva Arsena", koji će biti održan 15. novembra u Kombank dvorani. Tim povodom, Zoran Predin gost je Kulturnog dnevnika.

U Zadužbini Ive Andrića uručena je Andrićeva nagrada Draganu Stojanoviću za knjigu Ćerka španskog borca, najbolju zbirku pripovedaka u 2018. godini. U sklopu radova na rekonstrukciji i restauraciji Spomenika Pobedniku na Beogradskoj tvrđavi, bronzana figura je spuštena i odnesena u atelje vajara dr Zorana Kuzmanovića. Ekipa Kulturnog dnevnika bila je na Kalemegdanu. Čuvena violinistkinja Vanesa Mej nastupila je u Sava centru, u oviru Bemusa, uz pratnju kamernog ansambla. Tribina povodom 90 godina od rođenja i 10 godina od smrti jednog od najvećih pisaca našeg govornog područja, Milorada Pavića, održana je u Kolarčevoj zadužbini. U Kulturnom centru Beograda otvoren je osmi Gete fest, a u Galeriji RTS-a izložba fotografija australijskog novinara Fernanda Francisa. U saradnji Izdavačke kuće Zlatno runo iz Beograda sa Institutom za evropske studije objavljen je Rečnik suvišnih reči Gordane Đerić. Nova scenska postavka čuvenog komada Harolda Pintera Izdaja sa ogromnim uspehom igra u Džejkobs pozorištu na Brodveju.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Nikola Manić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]