Kvadratura kruga: Kako sam od siromaha postao gazda

Ljubomir Kočić iz Gornjeg Ratkova kod Ribnika je rastao u siromašnoj porodici koja mnogo toga nije mogla da mu pruži i zato se još kao dečak zarekao da će se izvući iz siromaštva i postati gazda.

Želeo je da se školuje i upisao je Tehnički fakultet u Banja Luci. Kada je roditeljima saopštio da je primljen na fakultet, otac ga je zapitao: "A, kome nas ostavljaš? ". Zbog roditelja Ljubomir je ostao na selu i tu počeo da kući, radi i stvara. Za 40 godina stvorio je mnogo, tako da danas njegova porodica važi za jednu od najbogatiijih ne samo u opštini Ribnik već i u Republici Srpskoj.

Kočići danas imaju 250 hektara zemlje u svom vlasništvu, stado od 3000 ovaca, oko 100 grla krupne stoke, 3 traktora, 2 kamiona, 12 automobila, dve kuće i dve štale i što je najvažnije Ljubomir i njegova supruga Radmila imaju petoro dece, četiri sina i jednu kćer i svi oni žive i stvaraju zajedno.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. okt 2019, 14:20) - Zorica [neregistrovani]

Redak primer, a može se!

Sa zadovoljstvom sam ogledala celu emisiju, jer je posebna za današnje vreme. Naime, Kocicu svaka Vam čast za sve, a Vaša dela i sloga u porodici je još jedno veliko bogatstvo. Jedinstveni ste i neka vas sve dragi Bog čuva.