Dobro je, dobro je znati...

Nauci još uvek nisu poznati svi uzročnici onkoloških bolesti ali istraživači procenjuju da bi se primenom svega onoga što se zna o prevenciji mogao sprečiti nastanak do dve trećine slučajeva!

Uprkos tim saznanjima, incidenca oboljevanja je sve veća. Sa naporima nauke, novim rezultatima, sve preciznijim tehnologijama, novim lekovima i izlečenja su sve realnija i efikasnija.

Redakcija Naučnog programa priprema posebne polusatne emisije o Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u kojima ćemo upoznati ceo tim koji se bori za život Srbije.

U ovoj emisiji serijala Dobro je, dobro je znati... takođe istražujući kako se naučna saznanja implementiraju u kliničku praksu, dolazimo do relativno mlade posebne Službe medikalne onkologije KBC Zemun. Gost u studiju je prim. dr sc. med. Ljiljana Tomašić, koja će pričajući o Službi medikalne onkologije predstaviti domete nauke i načine na koje ova odeljenja unapređuju svoj rad i živote svojih pacijenata.

Posetićemo i Četvrti međunarodni kongres koji je organizovala Srpska zajednica istraživača raka sa ciljem da se naučna saznanja što brže i bolje primene u kliničku praksu uz pitanje i procenu gde je Srbija.

Urednik i voditelj je Marijana Vuk Mrđa, reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar