Srbija na vezi

"Za mene je knjiga bila i ostala svetinja, kamen temeljac, ogledalo ljudskog trajanja, mudrost bez koje se ne bi moglo. Zato knjigu darivamo čoveku"-rekao je jednom prilikom naš večerašnji gost, književnik, jedan od osnivača Saveza Srba u Rumuniji, možda najpoznatiji Srbin u Rumuniji-Slavomir Gvozdenović.

Naše teme za razgovor biće ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, ali i sve ono što se tiče aktivnosti Srba u zemlji Karpata.

Kratak osvrt na jedan od najznačajnih kulturnih događaja u ovom delu Evrope, pripremio je Vladan Rakić. Čućemo učesnike iz zemalja regiona i predstaviti studiju "Srebrenica - stvarnost i manipulacije", koja je prevedena i na engleski jezik, s ciljem da bude podeljena  diplomatskim predstavništvima u BiH, Srbiji, kao i brojnim svetskim instutucijama.

Prošle nedelje, imali smo zadovoljstvo da se družimo sa srpskim predškolcima iz Hrvatske. Naše ekipa bila je u Pedagoškom muzeju u Beogradu, gde su mališani iz vrtića "Zlatokosa" iz Borova, izložbom radova obeležili 20 godina svog obdaništa.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar