Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije Srpska Razglednica iz Amerke, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo nekoliko raznovrsnih reportaža.

Prvo ćemo pogledati razgovor sa direktorom Beogradskog maratona Dejanom Nikolićem, i konzulom Republike Srbije u Čikagu Milanom Varadinovićem.

Oni govore o poseti Beogradskog maratona Čikagu i mogućnosti koje takva poseta pruža za promociju Beograda i Srbije uopšte pred ljudima iz cele Amerike kao i sveta koji dođu na maraton.

 

Onda ćemo videti kako je proteklo obeležavanje godišnjice Radio Avale Čikago i televizijske emisije, Srpska Razglednica iz Amerike, u svečanoj sali Srpskog Sabornog Hrama u Čikagu. Održan je bogat kulturno umetnički program, na kojem je bilo i operskog pevanja, nastupa izvanrednih folklornih ansambala Oko Sokolovo, ANI Kolo Čikago, Dukati i Biseri, uz niz muzičara i pevača. Prisustvovali su lideri više srpskih organizacija, privrednici, lekari, glumci i mnogi drugi.

Veći deo ove emisije posvećujemo događaju koji je organizovala Humanitarna organizacija Naši Srbi, a koji je nosio naziv Krstarenje sa razlogom. Tročasovno krstarenje na jezeru Mičigen duž samog centra Čikaga, pružila je mogućnost za druženje članova srpske zajednice, ali pre svega da se skupi humanitarna pomoć za srpske familije. Samo za jedno veče donatori su dali 25 hiljada dolara koji će puno značiti onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Na predivnom sunčanom danu u Čikagu razgovarali smo sa gradonačelnicom Čikaga Lori Lajtfut.

Realizaciju ove emisije pomogla je Uprava za Saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Vlade Republike Srbije.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

 

broj komentara 0 pošalji komentar