Kulturni dnevnik

Opera "Na uranku" Stanislava Biničkog premijerno će biti izvedena 30. oktobra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Povodom tog značajnog događaja, gost Kulturnog dnevnika je dirigent Stefan Zekić.

U emisiji govorimo i o premijeri u Novosadskom pozorištu, o "Ani Karenjini" Lava Nikolajeviča Tolstoja.  Izveštavamo sa otvaranja Japansko-srpskog filmskog festivala u Beogradu, Revije predstava malih formi u Pirotu, predavanja "Modernost i svetost - Crnjanski o Svetom Savi" na Kolarcu, zatim sa koncerta u okviru 45. Niških muzičkih svečanosti i sa izložbe Vuka Vidora "20.000 dana na Zemlji" u Muzeju grada Beograda. U rubrici "Mi u svetu" vodimo vas u Beč, na još jednu pozorišnu premijeru, na predstavu "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Marko Roksandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]