Magazin Srbija na vezi

Učešće RTS Sveta i Programa za dijasporu RTS-a na Sajmu medija u okviru beogradskog Sajma knjiga, kao i gostovanje predstavnika Skupštine, Vlade Republike Srbije i institucija i pojedinaca koji se decenijama bave Srbima u dijaspori i regionu, jedna je od tema Magazina Srbija na vezi.

 

Neki od njih, govoriće za našu emisiju u prilogu Mirjane Nikolić, sa Sajma medija.

Gosti emisije: Marko Lopušina, novinar i publicista, dobitnik "Specijalne povelje" na ovogodišnjem  Sajmu knjiga, za višedecenijski predani rad u  novinarstvu, istraživanju dijaspore i književnosti, i dr Mila Mihajlović,iz Rima, naučni istraživač, istoričar, novinar, književnik i prevodilac, zaposlena u  italijanskom RAI-u, koja je uspela da otkrije i publikuje nepoznate činjenice iz istorije, o učešću italijanske mornarice u spasavanju srpske vojske od 1915. do 1916. godine u Velikom ratu. "Kulturno pamćenje tršćanskih Srba", njena knjiga, otkriva, takođe, mnoge istine...

Jedan od vodećih svetskih eksperata u oblasti strateškog pozicioniranja je Mirjana Prljević, predavač sa iskustvom Harvarda i Kembridža, a njena knjiga o strateškom poziioniranju, prevedena je na 7 svetskih jezika.  "Teslianum", njena kompanija, sarađuje sa brojnim ambasadama u svetu. Mirjana za sebe kaže da je pođednako dete dijaspore i Beograda, a da Jelisejska polja doživljava kao logičn nastavak Knez Mihajlove ulice. U Pariz nas vodi Vladan Jočić.

Muzički gosti emisije, Dejan Cukić i Mladen Cvetanović Mlađa  bend.

Urednici  emisije Suzana Gvozdenović Puzović i Mirjana Raičević Tasić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar