Upitnik: Aleksandar Vučić

Dan nakon posete Metjua Palmera, predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan, Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije u intervjuu za RTS govori o poziciji Beograda, nakon poruka da "Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju ako ne reši odnose sa Kosovom" i Kosovo ne "prihvati kao komšiju", te da bi eventualni zahtev Rusiji za nabavku specifičnih ruskih vojnih sistema "vodilo riziku da joj se uvedu posebne sankcije".

Ima li država plan za Kosovo, ukoliko se SAD i EU saglase da je priznavanje nezavisnosti jedina opcija?

Zašto se Srbija naoružava i da li je bez osnova zabrinutost koju ispoljavaju pojedine zemlje regiona?

Kakav je rezultat postignut u realizaciji infrastrukturnih projekata i investicijama? Da li povećanje plata i penzija ima realnu ekonomsku osnovu ili je "poklon" građanima u susret redovnim parlamentarnim izborima na proleće?

Brine li Vučića najavljeni bojkot izbora dela opozicije i ima li dijalog u Skupštini budućnost? Ko je odgovoran za nedostatak dijaloga i tenzije u društvu? Da li SNS preispituje koaliciona partnerstva i traži "Dačića umesto Dačića"? Kako predsednik Srbije vidi afere koje se vezuju za funkcionere njegove partije? Kakva je lična pozicija Vučića nakon njegove najave da će u "SNS doći do ozbiljnih promena"?

To su samo neka od pitanja o kojima će u Upitniku govoriti Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije u utorak u 21.05 na RTS 1.

Urednik i autor emisije je Olivera Jovićević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]