100. Velika iluzija

Zabavni, strašni, hrabri, tužni, uzbudljivi, drski, crno-beli, u boji, domaći, strani, komercijalni, umetnički - svi filmovi i sve o filmovima u "Velikoj iluziji". Tako smo 29. oktobra 2016. najavili prvu emisiju specijalizovane emisije o pokretnim slikama. Posle 300 filmskih preporuka i oko 200 najeminentnijih domaćih i stranih reditelja i glumaca koji su bili u ovom studiju i pred kamerom RTS-a, došli smo do stote emisije.

"Velika iluzija" - Goran Paskaljević

U "Krupnom planu" jubilarne "Velike iluzije", naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević predstavlja svoj novi film "Uprkos magli" koji je svetsku premijeru imao na festivalu u Valjadolidu. O Paskaljevićevom opusu, iz svog rakursa govori filmski i televizijski reditelj Marko Novaković.

"Velika iluzija" - Sandra Perović, Goran Paskaljević i Marko Novaković

U jubilarnoj "Velikoj iluziji" pričamo i o novom filmu oskarovaca Meta Dejmona i Kristijana Bejla "Le Man '66: Slavna 24 sata" u režiji Džejmsa Mangolda, kao i o nastavku kultnog "Isijavanja" rađenom po delu Stivena Kinga - "Doktor Slip" sa Juanom Mekgregorom.

"Premotavanje" nas, povodom velike retrospektive na Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu, podseća na opus vodeće ličnosti jugloslovenskog crnog talasa Dušana Makavejeva.

"Velika iluzija"

U "Kontraplanu" - sa mladom francuskom zvezdom Adel Anel koja predstavlja film "Portret devojke na vatri". Film stiže na ovogodišnji Merlinka festival.

Autor i urednik: Sandra Perović

Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković

Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

 

broj komentara 0 pošalji komentar