S Tamarom u akciji

Akcija za porodicu iz sela Šepešin, Mladenovac

Milena (32) je imala je veoma loš brak, koji pamti po nasilju i psihičkom maltretiranju. Tri godine je, kaže, provela zaključana u muževljevoj kući. Potom je on na silu vratio njenim roditeljima, a nakon par dana i oboje dece. Od tada Milena Todorović-Anđelković živi u porodičnoj kući u selu Šepšin kod Mladenovca, sa dvoje dece, majkom Snežanom (58) i ocem Dobricom (60).

Porodičnu kuću u selu Šepšin, sagradio je Milenin otac pre 37 godina. Stavljena pod krov, nameštena stolarija i isplanirano kupatilo.

Međutim njen otac tada ozbiljno psihički oboljeva i zato je prinudno penzionisan. A od tada, nažalost, na kući ništa nije više moglo da se radi.

Osim Milene, Snežana i Dobrica Todorović imaju još dve ćerke - Milenine sestre (četvrta ćerka je preminula u ranoj mladosti, od tumora na mozgu).

Pošto se godinama Dobričino zdravlje urušavalo, njegova supruga je na kraju morala da mu postane i staratelj. On sada gotovo da vegetira, može sam da se kreće ali nije u stanju da se samostalno brine o sebi.

Snežana je stalno radila - najpre u osnovnoj seoskoj školi kao čistačica, zatim kao nadničar. Sada je i ona vrlo slobog zdravlja. Ćerka Milena je jedina radno sposobna i u stanju da vodi računa o porodici. Imaju malu baštu u dvorištu, a i ona radi u nadnicama.

Pre godinu dana, uspeli su da uvedu vodu samo u kuhinju, pa su priključili mašinu za veš i sudoperu. Kupatilo još uvek nemaju.

Todorovići su veoma tiha, povučena porodica. Uz sve nedaće koje su ih zadesile, zatim ozbiljne zdrvstvene poteškoće - i životni uslovi ovog petočlanog porodičnog domaćinstva su veoma loši.

Tamarina ekipa potrudila se da im uredi dovod vode, uvede kanalizaciju, napravi kupatilo, zameni stolariju a uradili su im i fasadu. Uz ekipu Gradskog zelenila, tim majstora serijala "S Tamarom u akciji" je uredio i dvorište, oko koga Milena i Snežana nisu uspevale da se pobrinu...

U epizodi koja se emituje u petak 6. decembra, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije sa početkom u 21, upoznaćete se i sa prirodnim lepotama okoline opštine Mladenovac.

Tamara Grujić je obišla Markovačko i Rabrovačko jezero, vodila porodicu Todorović u etno selo Amerić i na čas modelarstva na imanju u Maloj Ivanči. Biće reči i o istoriji - čućete priču o Varovničkoj bici, koja se dogodila nedaleko od sela Šepšin.

S Tamarom u akciji: Akcija za porodicu iz sela Šepešin, Mladenovac
RTS1, petak, 6. decembar u 21.00

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 06. dec 2019, 11:01) - anonymous [neregistrovani]

Trebalo bi ...

da se o ovoj emisiji više govori na samom RTS-u, da se obogate najave, prikaže više fotografija i tekstova pre emitovanja. Voditeljka uliva život emisiji ali je izostala njena prava promocija. I emisiju i voditeljku treba učiniti atraktivnim događajem u programu RTS-a. Ova emisija postavlja kriterijume ponašanja i kao takva je veoma potrebna.