TV lica: Vlasta Velisavljević, prvi deo

Vlasta Velisavljević je glumac punih osam decenija i danas u 94. godini života snima i igra u pozorištu.

Na intervju u Zemun došao je svojim automobilom i jedino što ga muči je što mora da produžava vozačku dozvolu kao i dozvolu za ribolov.

U danu kada je uveče igrao predstavu u "Madlenianumu" govorio je o lepoti života uprkos brojnim teškim situacijama koje je imao. A njih zaista nije bilo malo, od toga što je bio zarobljenik u, kako kaže, predvorju logora Dahau iz koga ga je izbavio jedan dobar Nemac čiji sin je poginuo u ratu, preko tri godine koliko je proveo na Golom otoku.

Vlastu Velisavljevića, ipak, nikada nije napustio vedar duh i talenat da svako sećanje oboji veseljem. Sa radošću se prisetio legendarne predstave "Buba u uhu" u kojoj mu je tada jedna od partnerki bila Rada Đuričin, baš kao i te večeri na premijeri predstave "Nana" govorio je o kabareu sa Lanetom Gutovićem i anegdotama iz tog vremena, pričao o unuci koja živi u Njujorku i zetu Amerikancu koji je bio oduševljen Beogradom.

Bogata i uzbudljiva biografija, decenije života i rada Vlaste Velisavljevića i radost življenja imaju brojne zanimljive priče koje će gledaoci imati prilike da vide u dva dela.

Autor Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 0 pošalji komentar
TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]