Zlatna godina

Muška i ženska odbojkaška selekcija Srbije postigle su fantastične rezultate u 2019. godini. Osvojile su titule prvaka Evrope i ponovile uspeh iz 2011. kad su takođe u istoj sezoni došle do zlatnih medalja na kontinentalnim prvenstvima.

Put odbojkaša i odbojkašica do trona "spakovali" smo u emisiju od 30 minuta koja će nas dugo podsećati nas na slavne trenutke srpskog sporta.

Samo su četiri zemlje, od kojih dve više ne postoje, uspele u istoj godini da osvoje duplu krunu: Sovjetski savez, Rusija, Čehoslovačka i Srbija.

Ako se i očekivalo da će naše odbojkašice biti glavni kandidat za šampionski pehar, od muške selekcije skoro niko nije mogao ni da sanja tako nešto.

Sa novim selektorom Slobodanom Kovačem odbojkaši su preslišali sve rivale na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Francuskoj i u finalu su pobedili Sloveniju sa 3:1.

Ženska ekipa bez nekoliko standardnih reprezentativki išla je korak po korak na šampionatu Evrope u Turskoj i u borbi za zlato savladala je domaćina pred punim tribinama u Ankari sa 3:2.

Obe selekcije su bez poraza završile takmičenje, a Evropska odbojkaška konfederacija proglasila je Tijanu Bošković i Uroša Kovačevića za najbolje igrače u 2019. i Slobodana Kovača za trenera godine.

Urednik emisije "Zlatna godina" je Predrag Milinković.    

broj komentara 0 pošalji komentar