Montevideo, Bog te video

Druga epizoda: "Tandem"

Predstojeći veliki derbi između gradskih rivala fudbalskih klubova BSK i Jugoslavije postaje glavna tema svih razgovora na Čuburi. Ko će pobediti u nedeljnom derbiju i koji je klub veći, o tome se raspravlja na svakom koraku.

Moša Marjanović, svestan da samo pobeda u derbiju može popraviti njegovu nezavidnu finansijsku situaciju odlučuje da ponudi Tirketu šansu da debituje na nedeljnom derbiju u dresu BSK-a. Njih dvojica postaju nenadmašni tandem.

Iz provincije na Čuburu stiže prelepa devojka Rosa. Smestiće se kod kafedžije Rajka i svoje rođake, Đurđe, njegove žene. Rosa upoznaje Tirketa i između njih se rađa ljubav.

U javnosti se sve više piše o predstojećem svetskom prvenstvu ali bojkot nogometnog saveza Hrvatske dovodi u pitanje učešće reprezentacije Jugoslavije.

U glavnim ulogama: Miloš Biković, Petar Strugar, Nina Janković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Danina Jeftić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Viktor Savić, Milovan Filipović, Mihaela Stamenković, Anita Mančić, Vlasta Velisavljević, Tanja Bošković, Miodrag Radovanović Mrgud, Nikola Đuričko, Predrag Vasić i mnogi drugi.

Televizijsku seriju kreirali: Dragan Bjelogrlić i Srđan Dragojević
Kostimograf: Dragica Laušević
Scenograf: Nemanja Petrović
Montažer: Marko Glušac
Muzika: Roberto Magnifico
Direktor fotografije: Goran Volarević
Scenario: Srđan Dragojević i Ranko Božić, na osnovu knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića.

Režija: Dragan Bjelogrlić

Urednik serije: Miloš M. Radović

broj komentara 0 pošalji komentar