Istine i zablude o štitastoj žlezdi

Misija RTS ordinacije se nastavlja, u fokusu nam je unapređenje zdravlja, zato i u ovom izdanju očekujte nove zanimljive teme i goste emisije. Zdrava jela pripremaće glumac Žarko Stepanov, videćete kako se neki deformiteti stopala mogu prevazići, a razjasnićemo i zablude o problemima štitaste žlezde.

U prvom delu emisije, "Hrana kao lek", zdrav slatkiš pripremaće glumac Žarko Stepanov, a saznaćete i da li ima neki zdravstveni problem.

Voditeljka Marija Popović pokazaće kako se vrlo brzo mogu pripremiti zdravi rolati - bez brašna. Sve važne informacije o namirnicama i jelima daće nutricionista Đorđe Pejić.

U "Ordinaciji" ćemo se posvetiti zdravlju stopala. Saznaćete: kako se problem čuklja može ublažiti, koja su pomagala pri lečenju ovog problema efikasna, kako izgleda ubrizgavanje hijaluronskih filera u taban odnosno zašto se to radi kao i kada pomaže. Sve ovo će nam pokazati i objasniti dr Miloš Stanojević, podolog - specijalista za stopala.

Jedan od najpopularnijih segmenata emisije, "Istine i zablude" posvetili smo ovoga puta štitastoj žlezdi. Saznaćete da li jod uvek prija štitastoj žlezdi, kako se na vreme prepoznaju simptomi, da li poremećaj hormona donosi gojaznost, kakava je terapija i još mnogo toga korisnog. Objašnjenja će dati dr Snežana Polovina, endokrinolog Kliničkog centra Srbije. 

Autor i voditelj je Marija Popović

Reditelj je Petar Stanojlović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]