Tri boje zvuka

U novom izdanju emisije "Tri boje zvuka", gledaoci će biti u prilici da čuju odličnu svirku uživo, kao i tri originalna autora muzike.

Jedan od gostiju u petoj epizodi biće umetnik koji je karijeru započeo u vreme vinilnih ploča, dr Nele Karajlić, zatim bend koji je u Srbiji obeležio godine "prelaska" na kompakt diskove, "Bjesovi", ali na jednoj od naših bina slušaćemo i grupu čija karijera pripada aktuelnom vremenu virtuelnih izdanja i internet muzike, "Artan Lili"!

#3BOJEZVUKA

"Bjesovi" su nastali u Gornjem Milanovcu krajem osamdesetih godina, reflektovali su misli i energiju ljudi koji su se devedesetih borili za "drugačiju" stvarnost, a posle kratke pauze okupili su se u novoj postavci koja sa novim entuzijazmom svira već dve decenije!

Sa svojim bendom prvi put u emisiju "Tri boje zvuka" dolazi nam i jedan od najuzbudljivijih frontmena naše scene. Pripisuju mu se najrazličitije uloge od pevača, pisca, glumca, voditelja, hroničara, do proroka, ali i doktora; na jednoj od naših bina gledaoci će uživati uz legendarnog Neleta Karajlića!

Takođe, gledaoci će biti u prilici da čuju i jedan od "bendova novog milenijuma", "Artan Lili". Oni su se u početku oslanjali prevashodno na internet platforme, ali su posle mnogo pesama i koncerata osvojili i slušaoce koji su skloni starim načinima upotrebe muzike!

Na temu emisije, koju ovoga puta posvećujemo razvojnim fazama načina reprodukovanja muzike od nekadašnjih gramofona do danas, naši gosti, pripadnici različitih generacija, imaće šta da kažu.

Gledajte i slušajte najbolju svirku uživo u emisiji "Tri boje zvuka", u petak 3. aprila, od 23.10 časova, na programu RTS 1!

Pratite nas na svim društvenim mrežama 3BZ, kao i na zvaničnom youtube kanalu:
3BZ you-tube: https://www.youtube.com/channel/UCR5CVjXnYRq83NUDaZqpw_A
3BZ facebook: https://www.facebook.com/3bojezvuka/
3BZ instagram: https://www.instagram.com/3bojezvuka/
3BZ twitter: https://twitter.com/3bojezvuka/
3BZ e-mail: 3bojezvuka@rts.rs

Urednik: Jelena Vlahović