Velika iluzija - Ostanite kod kuće

Povratnički film "Počasni gost", kojim nas jedan od najznačajnijih svetskih reditelja ponovo uvodi u svoj umetnički svet koga pamtimo iz film "Slatka sutrašnjica" prikazan je posle Venecijanske mostre na 48. FEST-u. U "Krupnom planu" Velike iluzije je Atom Egojan koji je sa glumcem Dejvidom Tjulisom bio gost Beograda.

Usled svih užasnih stvari koje se događaju oko nas, kada se filmski scenariji pretvaraju u život, jedna je dobra stvar - konačno ćete imate više vremena da pogledate sve filmove i serije koje nikada niste stigli. Vas vodič kroz svet pokretnih slika, emisija "Velika iluzija" u skladu sa okolnostima izgledaće malo drugačije, ali sadržaj ostaje isti - bavićemo se filmskim i serijskim preporukama.

Atom Egojan, Dejvid Tjulis i Sandra Perović
Atom Egojan, Dejvid Tjulis i Sandra Perović

Govorimo o naučno-fantastičnom psihološkom trileru "Nevidljivi čovek" sa Elizabet Mos i trileru "Lost Girls" rediteljke Liz Garbus zasnovanom na istinitim događajima o serijskom ubici sa Long Ajlenda.

Iz rakursa kritičara Dragana Jovićevića govorimo o seriji Najta Šjamalana "Servant", misteriji-trileru sa crnohumornim elementima.

Atom  Egojan, Dejvid Tjulis i Sandra Perović
Atom Egojan, Dejvid Tjulis i Sandra Perović

U "Premotavanju" predstavljamo digitalno restauriranu verziju kultnog klasika Slobodana Šijana "Davitelj protiv davitelja" u okviru projekta "Vip Kinoteka".

U "Kontraplanu" ove nedelje - Lajzla Đulivejra, glavna glumica iz filma "Počasni gost" Atoma Egojana.

Autor i urednik: Sandra Perović

Saradnici: Selina Loven Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković

Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović.