Bil Gejts, kako postati krivac za Korona virus

Najraširenija teorija zavere o poreklu virusa

Dok američki predsednik za izbijanje virusa korona sada direktno optužuje Kinu, deo javnosti odavno je našao krivca. Najraširenija dezinformacija o poreklu virusa je ona da je pandemiju izazvao osnivač Majkrosofta Bil Gejts. Bogat, filantrop, vodi dobrotvornu organizaciju koja u medicinu ulaže ogroman novac. Sa povlačenjem Amerike iz finansiranja SZO, fondacija Bila i Melinde Gejts ostaje njen najveći donator. Zašto je Gejts najpogodniji krivac za pandemiju?

Beograd jeste jedan od najkošarkaškijih gradova u Evropi ali da dva puta u tri godine bude domaćin završetka Evrolige niko nije mogao ni da pomisli. Naime, naš glavni grad kandidovao se za završetak ovogodišnje, zbog korona virusa prekinute sezone. U ligi u kojoj su skoro trećina igrača Amerikanci teško je predvideti kako će se takmičenje nastaviti a još teže je zamisliti kako bi se organizovao taj potencijalni fajnal ejt Evrolige ili Evrokupa? Da li se to isplati finansijski i da li tu ima sportske računice ?

Velika Britanija prevazišla je Italiju i Španiju po broju preminulih od posledica korona virusa i postala država sa najviše žrtava u Evropi. Zemlja čiji se premijer izborio sa kovidom, ipak ima drugog nacionalnog heroja. Kapetan Tom Mor, veteran iz Drugog svetskog rata, tokom epidemije je prikupio više od 33 miliona funti pomoći za zdravstvene radnike. I ne samo to ovaj stogodišnjak snimio je čuvenu himnu fudbalera Liverpula u duetu sa muzičarem Majklom Bolom i to je trenutno najpopularnija pesma u Velikoj Britaniji. Kako je stoti rođendan Kapetana Toma postao nacionalni praznik?

Urednik emisije: Gorislav Papić

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]