Bela lađa

Radio-televizija Srbije, od 14. maja na Prvom programu u 20.05, počinje sa repriznim emitovanjem jedne od najpopularnijih humorističkih TV serija autora Siniše Pavića "Bela lađa". U nekoliko sezona ova serija je snimljena u 90 epizoda.

Više decenija Siniša Pavić pod naslovima "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago" i "Stižu dolari" ispisuje priču o tome kako bi Srbi želeli da žive lepše i bolje, sa novcem koji će odnekud doći i iznenada im preokrenuti život. Ispostavlja se, međutim, da su oni takvi kakvi jesu, u stvari, jedina prepreka tom boljem i lepšem životu.

Posle uzaludnih pokušaja da do novca dođu putem nekog misterioznog nasleđa ili dolaskom ujaka iz Amerike, Pavićevi junaci se okreću politici kao poslednjem utočištu na putu "srećnih ljudi" do "boljeg života".

Scenario: Siniša Pavić
Saradnik na scenariju: Ljiljana Pavić

Igraju:
Milan - Lane Gutović, Petar Kralj, Predrag Smiljković, Mira Banjac, Ljiljana Dragutinović, Predrag Ejdus, Nenad Jezdić, Mina Lazarević, Milenko Zablaćanski, Dubravka Mijatović Svetlana Bojković, Nataša Marković, Nebojša Ilić i drugi.

Scenograf: Zorica Čobanović
Kostimograf: Emilija Kovačević
Kompozitor: Vojkan Borisavljević
Izvršni producent: Zoran Janković
Urednik: Slobodan Terzić
Reditelji: Mihailo Vukobratović i Ivan Stefanović.