Srbija pred izborima

Na predstojećim izborima u Srbiji za podršku građana boriće se vodeće stranke na našoj političkoj sceni, među njima i neke "stare" stranke i lideri, ali ovaj put u nekim novim koalicijama, sa novim političkim partnerima.

Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o izmeni Zakona o izboru narodnih poslanika, kao i Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima.

Predložene izmene predviđaju da će u svim gradovima i opštinama potpise birača kojima podržavaju izborne liste za parlamentarne i lokalne izbore moći pored javnih beležnika da overavaju i gradske, odnosno opštinske uprave. Neke političke stranke smatraju da i dalje izborni uslovi nisu fer i bojkotuju predstojeće izbore. Republička izborna komisija do sada je proglasila 10 izbornih lista, a rok za prijavu ističe 5. juna u ponoć. Stranke i njihovi predstavnici svakodnevno šalju poruke biračima.

Sa kakvim porukama stranke izlaze pred građane? Kakva su predizborna obećanja i realnost?

Predrag Marković, potpredsednik SPS, Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije, Gordana Čomić, koalicija Ujedinjena demokratska Srbija i Žika Gojković, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

 

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]