TV minijature: Nit umetnosti Gradimira Smuđe

„Nit umetnosti predstavlja pre svega strast, ljubav, a najpre počast koju Gradimir Smuđa odaje velikim slikarima od Mikelanđela i Leonarda, pa sve do savremenika kao što je Pikaso”. Ovako je Tijeri Žor, glavni urednik najuglednije strip izdavačke kuće u Francuskoj, opisao knjigu „Nit umetnosti" našeg Gradimira Smuđe. Odmah po objavljivanju na francusko-belgijskom tržištu knjiga je dobila status „bukvara slikarstva“.

Novosađanin Gradimir Smuđa je srpski autor stripova, karikaturista i slikar koji živi u gradu Luka, u Italiji, u prelepoj regiji Toskana. Ekskluzivac je kuće Delcourt od 2011. godine. Svoje mesto vrhunskog autora zacementirao je projektima „Vinsent i Van Gog" i „Kabare muza".

„Nit umetnosti" predstavio je i Beogradu, u Francuskom kulturnom centru, gde su osim knjige mogle da se vide i originalne table sa crtežima koje je Smuđa priredio na tekst njegove ćerke Ivane.

U emisiji ćete moći da vidite i kako izgleda Smuđina specijalna crtačka minijatura, knjiga veličine 3x4 centimetara ispunjena portretima Boba Dilana.

Autor i urednik emisije je Mirjana Nikolić.