Čitaj mi!

Zavodljiva televizija - kreatori serija: Siniša Pavić

Povodom jubileja 60 godina Televizije, Redakcija za kulturu i umetnost Kulturno-umetničkog programa RTS-a pripremila je serijal pod nazivom "Zavodljiva televizija - Kreatori serija".

Polusatne emisije posvećene su rediteljima i scenaristima: Loli Đukiću i Novaku Novaku, Siniši Paviću, Zdravku Šotri, Gordanu Mihiću, Milovanu Vitezoviću...

Reč je o stilizovanom dokumentarnom programu koji kroz izjave sagovornika:kreatora serija, glumaca, TV kritičara, antropologa, istoričara filma, sociologa kulture ili dramaturga, osvetljava njegovo delo definišući društveni okvir kroz analizu i kritički osvrt, uz seriozan pristup koji je dramaturški osmišljen tako da vešto zavodi gledaoca u onoj meri koliko su to činile i serije o kojima se govori.

Siniša Pavić Siniša Pavić

Brojnim insertima u svakoj epizodi, ulustrovana je priča, vođena diskretnom naracijom sa blagim sentimentom.

Došljaci i starosedeoci, porodica i komšiluk, grad i periferija, snovi i realnost - suprotnosti su koje čine zavodljivi svet televizijskih serija Siniše Pavića. Svet u kom su zaživeli Bubuleje, Šurde, Gige Moravci, Kurčubići i Šojići obeležio je istoriju televizije i zauvek sačuvao dokument o vremenu kada su svi oni težili boljem životu. A, pre nego što je iko od njih nastao, pojavila se Višnja na Tašmajdanu... to je početak priče o scenaristi Siniši Paviću.

Branka Otašević TV kritičar i novinar Branka Otašević TV kritičar i novinar

U emisiji učestvuju: Siniša Pavić, prof. dr Ivan Kovačević, antropolog, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Branka Otašević, novinar i televizijski kritičar i Slobodan Tezić, nekadašnji urednik serijskog programa RTS-a.

Sa snimanja emisije o Siniši Paviću Sa snimanja emisije o Siniši Paviću

Glavni i odgovorni urednik Nebojša Bradić, urednik serijala Lidija Božić, dramaturg Krstina Đuković, autor špice Dragan Bulović, direktor fotografije Vladimir Marković, montažer Milica Živojinović, muzički urednik Silvija Milošević, pomoćnik reditelja Ljiljana Reković, realizator Sanja Redžić.