Čitaj mi!

Beogradska hronika: Čkaljina i druge nove ulice u Zemunu

U Beogradskoj hronici danas pogledajte...

Odgovaramo na sva pitanja oko isključivanja najstarijih liftova u Beogradu zbog remonta. Koje zgrade su na spisku i zašto je neophodan remont iako liftovi rade, odgovara Igor Ćurčić iz Gradskog stambenog preduzeća.

Ana Manojlović
Ana Manojlović

Sve je više građana koji pokreću parnice protiv banaka koje su im naplaćivale obradu troškova kredita za kupovinu stana. Advokati se skoro pa otimaju za te slučajeve jer se lako dobijaju na sudu, pa je zarada izvesna. Koliko svoje usluge naplaćuju klijentima, kako dolaze do njih i koliko se čeka na presudu istražuje ekipa Beogradske hronike.

U emisiji ćete videti i kako je pola ulice u Ugrinovcima dobilo naziv "Čkaljina", zašto se nekoliko ulica zove "Nova ulica" i zašto niko ne odgovara na peticije građana koji su zbunjeni izmenama naziva.

Saznajte i šta su planirale opštine sa novcem koji su opredelile za pomoć stambenim zajednicama? Znaju li stanari da imaju pravo na pomoć oko sanacija, da li znaju kako da apliciraju za pomoć i koje probleme mogu da reše uz pomoć opštinskog novca?

Jeste li nekada pokušali da pišete za decu? Imate nešto manje od mesec dana da svoju najbolju priču pošaljete na konkurs Radio Beograda i možda osvojite 500 evra. Kakve priče stižu na ovaj konkurs već 15 godina, ko piše za decu i šta deca misle o tome razgovaramo sa Vesnom Ćorović Butrić, urednicom iz Radio Beograda.

Urednik i voditelj Ana Manojlović.