Čitaj mi!

TV lica - In memoriam Dušan Duda Ivković

U znak sećanja na Dušana Dudu Ivkovića emitujemo emisiju "TV lica ... kao sav normalan svet"

Kako je izgledalo odrastanje uz dve sestre i brata na Crvenom krstu? Šta mu je najviše nedostajalo dok je bio u inostranstvu? Kako se seća prijateljstva sa Zoranom Radmilovićem? Da li je istina da je jedva pronašao mladog glumca kome nije znao ime, ali mu je u "Srpskoj kafani" obećao da će ga voditi na Evropsko prvenstvo u košarci? Na ova i druga pitanja odgovara Dušan Duda Ivković.

Dušan Duda Ivković
Dušan Duda Ivković

Legenda srpske košarke dočekao je Tanju Peternek na Crvenom krstu, na kome je odrastao. U prvom delu emisije pokazuje nam tribine u Radničkom, mesto gde je nekad okretao srebrni trolejbus iz Italije, kafanu u kojoj su sedeli sportisti i glumci i druge zanimljivosti iz svog života.

Ovo je svedočanstvo o vremenu kada je na tom mestu postojala samo jedna trospratnica, ali i prilika da se progovori o navijanju i navijačima, o vremenu kada su se pobede proslavljale u krugu porodice, a ne na trgovima, i kada se verovalo da svako dete iz građanske porodice treba da govori strani jezik, ide u muzičku školu i bavi se sportom.

Autor i voditelj je Tatjana Peternek Aleksić.