Čitaj mi!

Srbija na vezi - portreti: IN MEMORIAM Prof. dr Miodrag Colić

U znak sećanja na doktora Miodraga Colića emitujemo portretnu emisiju Srbija na vezi.

Miodrag je estetski hirurg ali i pasionirani putnik! Ne postoji država na planeti koju nije obišao! Upoznao je različite načine života i kulture, od pukog preživljavanja, do svakojakog izobilja... Sa Srbijom na vezi dr Miodrag Colić.

Uvek su ga privlačili manje razvijeni delovi sveta poput centralne Azije, južne i centralne Amerike, nego Evropa ili Sjedinjene Države. Tamo se susretao sa neobičnim i malo poznatim načinom života, najblaže rečeno!

Vulkansko blato u Kolumbiji
Vulkansko blato u Kolumbiji

Papua Nova Gvineja, Solomonova ostrva i Vanuatu su zemlje u kojima žive ljudi takoreći praistorijskim načinom života, zajednice koje većinom ne poznaju civilizacijske tekovine. Ovaj deo zemljine kugle Miodrag je posetio sa suprugom Angelinom Atlagić, našom čuvenom kostimografkinjom. Družili su se sa domaćinima, plemenima koji su im čak i pesmu posvetili... Naravno bilo je i neprijatnih situacija...

Dr Colić pored vulkana na ostrvu Vanuatu
Dr Miodrag Colić pored vulkana na ostrvu Vanuatu

Avanturistički duh odveo je Miodraga i na vrh aktivnog vulkana...

Pleme Jakel na ostrvu Tana
Pleme Jakel na ostrvu Tana

Srbi vole da kažu da ih ima svuda u svetu, a Miodrag ovo potvrđuje i dodaje da je i u udaljenom Vanuatu, ostrvu u Tihom okeanu, sreo naše ljude koji su se prilagodili tamošnjoj jednostavnosti, pronašli sebe i svoj način života….

Sa suprugom Angelinom Atlagić
Sa suprugom Angelinom Atlagić

Događaji o kojima nam je pričao podsećaju na filmove Dragulj sa Nila ili Indijana Džons! Na putu oko sveta kroz 195 zemalja, Miodrag je slušao o ljudima ili upoznavao one koji su život posvetili brizi o drugima, posebno deci. Među tim plemenitim ljudima svakako ima i naših...

Prof. dr Colić je bio član više evropskih i svetskih udruženja hirurga, generalni sekretar i potpredsednik Međunarodnog udruženja estetskih hirurga i član Borda direktora te organizacije.

Urednik emisije Tamara Drezgić