Čitaj mi!

Medijska mreža srpske dijaspore: CPONA

Otvoreno sa gradonačelnikom Beča

Beč je glavni grad Austrije, ali ima i status savezne pokrajine, pa gradonačelnik, Dr. Mihael Ludvig, ima vrlo važnu ulogu u politici. Iako je svakodnevno veoma angažovan, naročito zbog otežanih uslova života i rada, nametnutih pandemijom korona-virusa, gospodin Ludvig je rado dao intervju za emisiju SPONA, urednice Vere Marjanović iz Beča.

On je otvoreno odgovarao na pitanja o politici, privredi, vezama sa Srbijom, ali i o migrantima koji čine veliki deo bečkog stanovništva. Gradonačelnik se naročito osvrnuo na uspešnu integraciju Srba koji su prisutni u svim sferama društva, pa i u politici. Njegove reči potvrđuje Mag. Silvia Janković, predsednica bečke opštine Margareten, koja je srpskog porekla, a migrantski koreni joj nisu smetali na putu političkog uspona.

I srpska zajednica je zadovoljna saradnjom sa institucijama grada Beča, kao i sa gradonačelnikom Ludvigom, o čemu govori Borislav Kapetanović, dugogodišnji aktivista i počasni predsednik Zajednice srpskih klubova. Iz svega rečenog se može zaključiti da je ideja multikulturalnosti u austrijskoj prestonici istinski zaživela. To znači da za naše ljude prepreka nema, ukoliko odluče da se u Beču bave preduzetništvom, politikom i svim drugim oblicima rada.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić