Čitaj mi!

Plava ptica: Zanimljiva zanimanja

Šta povezuje sliku i zub, da li se kaže "kazaljka" ili "skazaljka", kakvo se mleko pije u Mongoliji, kako Osman prkosi gravitaciji i u kojim će se sve zanimanjima oprobati Osman i Borka, saznajte u novoj epizodi "Plave ptice"

Proslavili smo plavoptičasti deseti rođendan i nastavljamo da letimo... A našim letom pilotiraju želje naših drugarića. Stiglo nam je pismo sa željom da se priča o zanimanjima. Kako je pričanje uglavnom dosadno, odlučili smo da Osman i Borka promene nekoliko zanimanja u toku samo jednog leta.

"Plava ptica"

Tako će Borka najpre postati kompjuterski programer. Toliko će se uživeti u tu svoju ulogu, da će početi da govori koristeći samo nule i jedinice, kao da je kompjuter lično, a ne programer. Osman, ne znajući šta ga čeka, pokušava da ostvari svoj dečački san i postane vatrogasac.

"Plava ptica"

Međutim, ubrzo će dosaditi jedno drugom. Da bi se dodatno zabavili, odlučiće da postanu ponovo neko drugi: Osman će postati renesansni slikar, a Borka - odžačarka! Osman će iskoristiti svoje slikarsko umeće da konačno objasni razliku između savane i tajge i pomogne svima da to lako upamte, a Borka... kako nigde nema ni vatrice, odlučuje da postane arheolog! Kakve će sve zgode i nezgode da dožive u ovoj igri, saznaćete već...

"Plava ptica"

Saznaćete još i koja je to zemlja slavnog Džingis Kana... Mongolija naravno! Neobična država u kojoj je konj jako bitan: konj bira gde će Mongoli da žive, a mongolska deca najpre nauče da jašu konje, pa tek onda da hodaju. Saznaćemo i šta su to crne rupe u Vasioni, a Kuvaričica neće propustiti da nas iznenadi svojom idejom!

Budite sa nama u subotu, 23. oktobra 2021. Godine u 12.05č na Prvom programu Televizije Srbije!

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Miodrag Kolarić, naši glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, zatim naše scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, naša kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodik Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

"Plava ptica"