Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U emisiji Magazin Srbija na vezi upoznaćemo našu slikarku koja živi u Italiji. Govorimo o literarnom konkurs za decu dopuskih škola u Nemačkoj, a predstavićemo i umetnički projekat spajanja regiona starom zaboravljenom prugom.

Na inicijativu ambasadorke Srbije dr Snežane Janković, organizovan je literarni konkurs za učenike dopunskih škola na srpskom jeziku. Konkurs pod nazivom „Moj jezik, moj svet - zato učim srpski jezik" okupio je veliki broj mladih pisaca.

Veliki broj naših slikara živi i stvara širom sveta. Jedna od njih je i Miona Marta Marković, koja nam dolazi iz Italiji.

Gost emisije Magazin Srbija na vezi je pijaniskinja Aisa Iđiri. Govoriće o internacionalnoj karijeri, koncertu u ambasadi Srbije u Tokiju i predstojećem festivalu pijanista u Italiji.

Upoznaćermo još jednog našeg čoveka, koji je za dugogodišnji predan rad na očuvanju srpskog identiteta poneo visoko državno priznanje - zlatnu medalju za zasluge. To je Ljubomira Aleksova, srpski predstavnik u Mađarskom parlamentu. Sa njim je razgovarala Snežana Milivojević.

Predstavljamo i istinskog čuvara našeg nasleđa i Zapadne Srbije, koja krije mnoge tajne. Gost emisije Dragan R. Filipović otkriva nam neke od njih, tragom knjige „Pecajući starom prugom od Užica do Višegrada"

Najavićemo i promociju trilogije Jasenke Lalović „Brda od pelina", koja će se održati 4. novembra u Beču. Sa njom je razgovarala Mirjana Raičević Tasić.

Muzički gost emisije pevač Ranko Šemić.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić

Reditelj Dragica Gačić