Čitaj mi!

Štetnost plastike oko nas

Kroz zanimljive priče i ove nedelje sticaćemo korisna znanja u RTS ordinaciji. Poznati glumac otkriće kako je rešio problem želudačne kile, profesorka sa TMF-a razjaniće kako da odaberemo bezbednije vrste plastike koju svakodnevno koristimo kao amalažu za hranu i piće. Na kraju ćete saznati kako se bira šampon za kosu.

U prvom delu emisije, "Moja borba", biće reči o želudačnoj kili. Sve o tome kako se sa tim problemom borio otkriće glumac i voditelj Nenad Okanović. On je zbog težine bolesti morao da operiše kilu, a kada je to nužno razjasniće lekar koji ga je operisao dr Ognjan Skrobić, hirurug sa Prve hirurške klinike UKCS.

"RTS ordinacija", Marija Popović

U "Ordinaciji" će gošća biti Ljubinka Rajaković, profesorka analitičke hemije sa Tehnološko-metalurškog fakulteta. Ona će govoriti o oznakama na plastičnoj ambalaži, kako da ih tumačimo, koja plastika sadrži nezdravi bisfenol A, šta ne bi trebalo stavljati u plastične posude, a saznaćete i da li je bolje kada je piće pakovano u aluminijumskoj konzervi, plastičnoj flaši ili tetrapaku i još mogo toga korisnog.

U rubrici "Kornisno" očekuju vas korisne informacije o izboru šampona za kosu. Saznaćete da li su sulfati štetni, kako silokon utiče na kosu, a kako keratin, ali i šta to šampon ne bi trebalo da sadrži. Sve će obasniti triholozi - stručnjaci za kosu dr Elena Arsova i dr Milena Stanojević.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelje je Nenad Krkelić.