Čitaj mi!

Plava ptica: Deka Ole i Bolčica

Ko su Deka Ole i Bolčica? Kakve veze imaju narvali i jednorozi? U kojoj državi ima više medveda nego pasa? I da li zečevi mogu da povraćaju? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi "Plave ptice

Kakav bi bio Osman kad bi bio deka? Kakva bi bila Borka kada bi bila dete? E to ćemo videti u subotu. Kako će se slagati deka Ole i Bolčica i ko je tu prvi počeo sa ovom suludom igrom? I to ćemo videti u subotu.

Gospođa Ž i Gospodin Dž neće stajati ni na čiju stranu. Uostalom, imaju oni preča posla - treba podsećati da se ne kaže preključe, već prekjuče; treba se pitati šta povezuje kozu i put; treba otputovati na Aljasku.

E kad smo već kod toga, međutim, Aljaska je zemlja vrlo neobična. U njoj, ne samo da se večera šnicla od irvasa, već je zabranjeno i gurnuti losa iz aviona. Kakav je pak tretman dinosaurusa na Aljasci, to ne znamo. Ali znamo kakav je kod naše Kuvaričice. Ona će nam ovoga puta spremati bananosaurusa, tačnije dinosaurusa od banane.

Biće i novog trika, a čitaćemo i vaša pisma i specijalno po želji naših drugarića, gusarska posada će istraživati jednoroge. Zato nas gledajte u subotu, 11. decembra 2021. godine u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić i mnogi drugi.