Čitaj mi!

Srbija na vezi

I ove godine Fondacija Studenica iz San Franciska dodelila je stipendije našim talentovanim i uspešnim studentima. Gosti emisije su predstavnici Fondacije i dobitnici stipendija.

Naše kolege iz Jagodine zabeležile su priču o stranim studentima koji su boravili u Srbiji. Na arheološkom lokalitetu Drenovac kod Paraćina gde je evidentirano 85 neolitskih naselja zajednička istraživanja obavljaju studenti i arheolozi iz Engleske i Belgije  i arheolozi Instituta iz Beograda.

Pod pokroviteljstvom Komesarijata za izbeglice Vlade Srbije, na Kosovu i Metohiji počelo je snimanje dokumentarnog filma "Ostajmo ovde", autora Ranka Đinovića. Prvi kadrovi zabeleženi su u Velikoj Hoči. U insertu iz filma, koji vam prenosimo, autor govori o važnosti vere kao spone za povratak raseljenih sa Kosmeta.

Kroz izložbe i likovne kolonije na kojima je učestvovala slikarka Irina Černjavski Šantić, vodi nas na put od Poreča do Hurgade.

Predstavljamo vam i talentovanog muzičara Andriju Sekulića, koji svira dva instrumenta, a na međunarodnom takmičenju u solo pevanju u Segedinu u konkurenciji 24 takmičara iz raznih delova sveta osvojio je prvo mesto.

Urednica Dragana Živojnović

Rediteljka Ernestina Gligorijević