Čitaj mi!

Učionica kakvu želim

Želite nešto da promenite u svojohj učionici ili svojoj sredini? Imate ideju ali ne znate kako da je ostvarite? Postanite preduzetnici! Ne znate kako? Saznajte od učenika iz deset beogradskih osnovnih škola koji su zajedno sa svojim učiteljicama učestvovali u pilot projektu "Učionica kakvu želim".

"Učionica kakvu želim", na snimanju

Projekat "Učionica kakvu želim" pokrenuo je Republički sekretarijat za javne politike Vlade Republike Srbije u sradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Redakcija školskog programa RTS-a prepoznala je značaj ideje da se na kreativan i inovativan način pokrene preduzetnički način razmišnja kod dece koji će ih kao aktivne aktere tog procesa osnažiti da unapređuju i menjaju svoje neposredno okruženje ali i širu društvenu zajednicu.

"Učionica kakvu želim", Aleksa

U dve polučasovne emisije prati se proces od rađanja i izbora ideja do njene realizacije. Na tom putu ima mnogo koraka koje su naši mališani uspešno savladali. Pored ovladavanja određenim znanjima i veštinama, deca su shvatila da zahvaljujući timskom radu mogu mnogo toga da ostvare ne samo za sebe nego i za druge. Kako bi ceo proces bio prikazan na zabavan način, tu su Aleksa, voditelj emisije Školskog radija i Anica, mlada vlogerka koja će Aleksu i gledaoce podrobno obaveštavati o dešavanjima u deset beogradskih osnovnih škola i napretku učenika u realizaciji svojih ideja.

U prvoj emisiji, saznaćete kako je prošla "oluja ideja", kako su ideje izglasane, analizirane i koje nagrade, naši mali preduzetnici, pripremaju za buduće donatore.

"Učionica kakvu želim", učenici OŠ Branko Radičević

Urednik emisije: Blaženka Bijelić
Scenarista: Višnja Bradonjić
Reditelj: Nermin Ahmetović
Polaznici škole glume Art Beat Centra: Aleksa Bogićević i Anica Divljan