Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

Magazin Srbija na vezi, vodi nas na najznačajnije događaje u Los Anđeles, Njujork... širom sveta.

Kako se Beograd pripremio za doček dece iz dijaspore, Nemačke, Rumunije, Hrvatske i Slovenije, učesnike Svesrpskog dečijeg sabora, otkriva naša gošća, Ivana teodorović Stojanović iz Dečijeg kulturnog centra, kao i deca domaćini, iz beogradskih škola.

Fondacija Ana i Vlade Divac proslavlja 15 godina svoga postojanja. Na šta su posebno ponosni a šta su dalji planovi ove organizacije, govori, Snežana Divac, gošća emisije.

Ekskluzivno, na koncerte širom Amerike i Kanade, najveće zvezde sa ovih prostora, Zdravka Čolića, vodi nas,  naš dopisnik Dragan Rakonjac.

Na veliku izložbu naivnog slikarstva u Makonu u Francuskoj,koja je u toku, vodi nas jedan od učesnika, slikar, Dragan Mihailović. Deo svog stvaralaštva, prikazaće i u našem studiju.

Dirigent Big benda RTSa, Filip Bulatović, očarao je publiku na našem izboru za pesmu Evrovizije... O svojim iskustvima sa školovanja u Kelnu i petogodišnjem boravku u Njujorku govori za našu emisiju, u intervjuu Tamari Drezgić.

Muzički gosti emisije, Filip Žmaher i Vladimir Marković, čija je pesma, tekst i kompozicija, na Beogradskom proleću, dobila nagradu Kompozitora Srbije. Nastupiće i hor Dečijeg kulturnog centra.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić