Čitaj mi!

Bunt - magazin

Najnoviji „Bunt" vas ove nedelje vodi kroz svet gejminga i muzičkih novosti.

Ekipa „Bunta" je posetila najveći i najpopularniji festival gejminga i pop kulture na ovim prostorima - „Games.con". Nakon dve godine pauze, zbog pandemije, ovaj događaj se konačno vratio u glavni grad. Beogradski sajam je na tri dana postao prostor igre, turnira i takmičenja. Sajamskim halama su dominirali gejiming turniri, ali i mnogi drugi sadržaji poput: Anime i Manga svetova, escape rooms-a, takmičenja u disk golfu, trka dronova, testiranja demo verzija igrica i VR avantura. Za sve vas koji niste uspeli da posetite festival mi smo to učinili i deo ove atmosfere vam prenosimo.

Branka Glavonjić
Branka Glavonjić

I u novim emisijama nastavljamo da pratimo festivale, ali i događaje koji ih okužuju. Takav je slučaj i sa ovogodišnjim „No Sleep festivalom" koji je upotpunjen „No Sleep konferencijom". Konferencija je i ove godine pokrenula najaktuelnije teme iz sveta muzičke industrije. Među panelistima su bili: Indira Paganotto, DJ Jock, Dejan Milićević, Dragan Ambrozić, kao i brojni muzički agenti i menadžeri. Koje su ovogodišnje aktuelne teme i šta su gosti konferencije zaključili saznaćete više u našem prilogu.

U „Buntu" najavljujemo novo izdanje muzičkog festivalu BARF sa kojim naš „Bunt rok festival" sarađuje već godinama. BARF je beogradski autorski rok festival koji je Udruženje rok muzičara Srbije - URMUS pokrenulo još 2011. godine. Koje su novine u narednom izdanju festivala saznaćemo u ovoj emisiji.

Pored mnogih navedenih dešavanja, „Bunt" je u šestoj emisiji 20. ciklusa ugostio i brojne muzičke goste. Među njima su - bend „E play" koji će najaviti svoj decembarski koncert i specijalno iznenađenje za publiku i grupa „MAiKA" koja je snimila novi spot, potom muzičar Nikola Čuturilo koji je upravo izdao vinil verziju svog albuma „Priče iz depoa" i koji će najaviti brojne koncerte po Srbiji, potom grupa „Alisa" koja obeležava svoj 35. rođendan sa koncertom u Beogradu, dok uoči velikog beogradskog koncerta u goste nam dolazi Škabo iz „Beogradskog sindikata", a bend „Dža ili Bu" u "Buntu" će najaviti svoj novi album „Jasno i glasno".

Autorka emisije: Branka Glavonjić