Čitaj mi!

Velika iluzija: Istine i laži

Kakva je danas filmska umetnost, o čemu govori, kako se vrednuje i ceni? U "Filmu davne budućnosti", odgovore daju legende srpske kinematografije, vitezovi za okruglim filmskim stolom. Među njima je i autor filma Darko Bajić, koji je u "Krupnom planu" Velike iluzije.

Od pokera do Armagedona, nižu se neke istinite ljudske priče dovoljno atraktivne da zaokupe pažnju filmofila. U ovoj epizodi "Velike iluzije" govorimo o filmovima kojima oskarovci daju težinu - o porodičnoj drami sa Entonijem Hopkinsom "Vreme armagedona" i o kriminalističkom trileru Rasela Kroua "Poker face".

"Velika iluzija", Darko Bajić

O "Dobroj sestri", drami zasnovanom na istinitom događaju u čijem je fokusu medicinska radnica koju je oživela Džesika Čestejn, iz rakursa Dragana Jovićevića.

"Velika iluzija", Sandra Perović

U ovonedeljnom "Premotavanju" slavimo 60. rođendan holivudskog klasika Roberta Maligana "Ubiti pticu rugalicu" sa Gregorijem Pekom u glavnoj ulozi.

"Velika iluzija", Sandra Perović i Darko Bajić

Rubrika "Kontraplan" donosi ekskluzivan intervju sa nagrađivanim filipinskim rediteljem, beskompromisnim borcem za ljudska prava Lavom Dijazom.

Autor i urednik: Sandra Perović

Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić