Čitaj mi!

Biser pustinje

Presudnom utakmicom između Srbije i Švajcarske završava se prvi krug takmičenja na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.

Da li će tim mečom biti i okončan nastup naše reprezentacije, kojoj je neophodna pobeda nad Švajcarcima, ili će prvi put u 21. veku ona proći u nokaut fazu Svetskog prvenstva?

Kakav god da epilog bude, svešćemo utiske u emisiji Biser pustinje odmah po završetku susreta.

"Biser pustinje", Dragana Kosjerina i Jovan Memedović

Čućemo na početku izjave aktera utakmice, uključenja reportera RTS-a sa stadiona 974, kao i iz studija u Dohi, a pratićemo i pres konferenciju Srbije. Gost komentator RTS-a Rade Bogdanović i nekadašnji reprezentativac Srbije Nenad Milijaš analiziraće detalje utakmice odluke,
prikaz susreta kroz statističke podatke pripremiće Nenad Đurović, dok će Luka Jevtović pričati o taktičkim idejama dvojice selektora, Dragana Stojkovića i Murata Jakina,
od kojih samo jedan ostaje sa reprezentacijom u Kataru. Sudijski analitičar Dejan Nedić ukazaće na dobre odluke ili moguće greške južnoameričkog sudijskog tima na čelu sa Argentincem Fernandom Rapalinijem.

Govoriće se i o utakmici između Brazila i Kameruna, ali i o susretima 3. kola Grupe H između Portugalije i Južne Koreje, odnodno Urugvaja i Gane, posle kojih će se znati i ko će biti protivnik Brazilu u osmini finala i da li će Portugalcima na megdan Srbija, Švajcarska, ili možda čak Kamerun. Najavićemo i prve dve utakmice osmine finala u subotu, kada se sastaju najpre Holandija i SAD, a zatim Argentina i Australija. Kroz emisiju prikazaćemo i zanimljivosti koje pripremaju Tamara Rakić i Kristina Radenković.

Urednik emisije je Vladimir Mijaljević, voditelji su Dragana Kosjerina i Jovan Memedović
Biser pustinje, petak 2. decembar, oko 22 sata, odmah po završetku meča Srbija - Švajcarska.