Čitaj mi!

NTC kviz: I... naši finalisti su...

Drugo polufinale otkriće nam koji tim ulazi u finalnu trku, a ko ulazi u ljutu borbu za treće mesto. U četrnaestoj epizodi boriće se Tim Nj i NTC tim i ko će se gde plasirati, saznajte u današnjoj emisiji.

U poslednjim epizodama prve sezone "NTC kviza" gledamo timove koji su se najintenzivnije igrali, upravo one timove koji su dali baš sve od sebe, bez ostatka. Iz petnih žila trudili su se da stoje na jednoj nozi i odgovaraju na zadatak, klackali su se, ne obazirući se na to da li ih bole noge, jer su razmišljali u pokretu.

dr Ranko Rajović
dr Ranko Rajović

I upravo o toj temi govoriće autor kviza, dr Ranko Rajović. Naučno, a razumljivo, objasniće ono što je i logično, a to je da je mišljenje kroz pokret važno, ne samo za pravilan razvoj, već i za opstanak.

Tim Nj
Tim Nj

Naši takmičari su šifre otkrivali kao pravi detektivi, pamtili i nelogičnosti u pričama, a kule gradili kao pravi neimari. NTC spajalice rešavali su timski, što je veoma važno, jer više glava bolje misle nego jedna, a za NTC rebuse pozivali u pomoć sve regije svog mozga, kako bi napravili što više asocijacija i rešili zadatak.

NTC tim u igri Paralelne asocijacije
NTC tim u igri Paralelne asocijacije

I baš zato, što se ni u jednoj igri nisu šteteli, ova dva tima došla su do polufinala. I gotovo su isti u svojoj volji da se igraju, veoma slični u sposobnostima i znanju i zato će ova polufinalna epizoda biti napeta i do samog kraja neizvesna.

A na samom kraju pridružiće se čovek, koji je glumac po profesiji, muzičar po ljubavi i talentu, a plesač po veštini. U pitanju je Žarko Stpanov, glumac Pozorišta na Terazijama, koji će u igru iznanađenja napraviti pravo iznenađenje - NTC pantomimu. Šta je to?

Gost iznenađenja Žarko Stepanov
Gost iznenađenja Žarko Stepanov

Saznaćete ako budete sa nama u subotu 10. decembra u 12:00 na Prvom programu Televizije Srbije; saznaćete još i koji tim ide u finale, a koji će se boriti za treće mesto... Ako vam promakne epizoda, reprizno emitovanje je u nedelju u 8:30 na Drugom programu, a epizoda se odmah posle emitovanja postavlja na youtube-kanal. Za sve one koji nisu u mogućnosti da gledaju epizodu preko malih ekrana, mogu da je gledaju i na našem portalu www.rtsplaneta.rs.

Miljan Prljeta i Vuk Rajović
Miljan Prljeta i Vuk Rajović

Urednica i scenaristkinja kviza je Jelena Popadić Sumić, autor kviza dr Ranko Rajović, autor pitanja Vuk Rajović, kome je, uz pomoć Marine Ilić i Katarine Rajović, dodeljena i supervizorska palica. Scenograf je Goran Joskimović, kompozitor Milan Stanković SevdahBABY, spiker Dragan Vučelić, a najveći navijač i prijatelj naših takmičara je glumac voditelj - Miljan Prljeta! Kviz je proizveden u produkciji Tradegator011.

Igra Priča za pamćenje
Igra Priča za pamćenje

Kviz je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Saveza učitelja Srbije i Udruženja vaspitača Vojvodine.

Najlepše je učenje - učenje kroz igru!