Čitaj mi!

Srbija na vezi

U emisiji između ostalog...

Niška crkvena pevačka družina „Brankoˮ zvanično je osnovana 1. septembra 1887. godine, mada se u literaturi i pojedinim arhivskim izvorima kao datumi osnivanja pominju i Božić i Đurđevdan koji je proglašen za slavu Društva.  Bilo je to nepunu deceniju posle oslobođenja Niša od Turaka, 1878. godine, u vreme ubrzanog prosvetnog i kulturnog razvoja i preobražaja grada.
Dečiji hor „Brankoˮ je osnovan 1995. godine kao podmladak istoimene Crkvene pevačke družine „Brankoˮ pri Sabornom hramu u Nišu, s blagoslovom tadašnjeg episkopa niškog a potonjeg patrijarha srpskog g. Irineja.
Značajan jubilej -135 godina neprekidnog rada, hor "Branko" obeležio je  u oktobru veličanstvenim koncertom pri Sabornom hramu u Nišu.  O ovom događaju, ali i gostovanju u Jerusalimu, za našu emisiju govore Sara Cincarević, dirigent NCPD "Branko" i Zdravko Stojnić, predstavnik za medije NCPD "Branko".
Nikola Jokić, član košarkaške reprezentacije Srbije i već osmu godinu igrač Denver Nagetsa, redovno oduševljava publiku svojim majstorijama, a istovremeno je i svojevrstan ambasador Srbije. Aleksandar Žigić razgovarao je sa Nikolom o tome kako se privikao na Život u Americi, ali i pokazuje kako izgleda put do Kolorada.
Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru sa lica mesta prati naša dopisnica iz Toronta, Biljana Tucakov, koja nam šalje izveštaj iz Dohe.


Urednici emisije Tanja Adamović i Nada Vukelić
Realizacija Ernestina Gligorijević