Čitaj mi!

Dobro je, dobro je znati... o koži i mladežima

Forum onkoloških pacijenata Srbije, uz podršku Udruženja medikalnih onkologa Srbije i RTS-a promovisao je krajem 2021. godine nacionalnu kampanju "Nema čekanja" sa porukom da su u Srbiji i svetu najveće žrtve pandemije onkološki pacijenti jer je kod velikog broja ljudi kasno otkriven kancer.

Tokom cele ove 2022. godine nizom emisija serijala Dobro je, dobro je znati... davali smo podršku borbi protiv malignih bolesti, istraživali domete nauke u ovoj oblasti, šta je dobro da znamo i možemo li znanjem da pobedimo...

Prof. dr Dejan Nikolić
Prof. dr Dejan Nikolić

U ovoj emisiji govorimo o važnosti preventivnih pregleda kože s obzirom da je melanom jedan od najagresivnijih karcinoma i jedan od retkih koga je moguće u potpunosti izlečiti hirurškim uklanjanjem obolelog mladeža.

Prof. dr Dejan Nikolić i Marijana Vuk Mrđa
Prof. dr Dejan Nikolić i Marijana Vuk Mrđa

Gost u studiju biće prof. dr Dejan Nikolić, koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, zatim postao magistar medicinskih nauka, doktor medicinskih nauka, specijalista opšte hirurgije, specijalista uže specijalizacije iz onkologije. Usavršavao se u Sjedinjenim Američkim državama, Japanu, Francuskoj, Austriji, u oblasti onkohirurgije benignih i malignih promena na koži, onkoplastične hirurgije dojke i malignih tumora štitaste žlezde. Redovni profesor je na Katedri hirurgije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Upravnik Klinike za hirurgiju Kliničko Bolničkog Centra Bežanijska Kosa.

Marijana Vuk Mrđa
Marijana Vuk Mrđa

Redovni član Medicinske Akademije Srpskog Lekarskog Drustva, član je brojnih svetskih udruženja - Američkog udruženja hirurga, član Međunarodnig birda za kvalitet života obolelih od melanoma, član Australijsko Novozelandskog udruženja za melanom, Evropske organizacije za istraživanje i lečenje karcinoma - Grupe za melanom, Evropskog udruženja za medicinsku onkologiju i Američkog udruženje kliničkih onkologa. Autor je više od 200 radova objavljenih uz velik broj monografija i poglavlja u knjigama.

Urednik i voditelj je Marijana Vuk Mrđa, reditelj Dragica Gačić, montaža Dušan Založnik.